Sahabat Maya

Selasa, 9 Ogos 2011

Berlagak kah aku???

Golden Gate
Teringat zaman sekolah aku dolu2, time tu aku Form 2 kat sekolah nun jauh di utara Malaysia.
Sebagai budak skolah yang ada tata susila dan adab ketimuran, aku coba jadi sebaek mungkin. Kalau buleh nak jadi pelajar contoh. Tapi kepala "ghoplah" jugak...Jadi, tak dapek lah nolong...

Nak jadi kenangan sampai laaa ni... Aku pernah salah paham la dengan bebudak form 4 sekolah aku. Time tuh aku ikut KT report attendance kat bilik guru. Time nak naik tangga ada la abg2 senior lepaking on the ladder. Aku pun tunduk la nak naik tangga... Tiba2 tak semena-mena depa sekat. Aku teghuih gelabah bewak tak tau nak habaq... Yang KT tu depa lepaih...Pui...dalam hati aku dah doa macam2, siap kuaq doa makan lagi...

Depa buleh plak dok nyanyi lagu Elite & KRU, menunggu di pintu syurga bagai.... aku pun ingat2 lupa lagu tue tapi ingat ada word syurga2 gak la...Aku yang bengang tahap gaban time tu dok control ayu gak (dalam hati cam nak pengsan)...Pastu depa buleh tanya sedap dak sora depa...Aku dengan tahap insan yang tabah berani mati, dengan lantang aku jawab "Piiiiiiiirahhhhh".

Dengan jawapan aku yang tak dak dalam skema jawapan tuh, bermulalah episod kekecohan yang amat emoticon dalam hidup aku....Masalahnya sekarang berlagak kah aku??? Hmmmm...tensen2