Sahabat Maya

Selasa, 28 Februari 2012

41MP beb...Haruslah awesome...

Peeps...recently aku terbaca kat http://www.gsmarena.com yang Nokia akan mengeluarkan Nokia PureView 808 yang sangat ohsom...

Nokia 808 PureView ada 'single core' 1,3 GHz processor dan 512 MB ​​ RAM dan berjalan atas aplikasi Symbian Belle. Paparan 16:9 4 "unit AMOLED nHD (640 x 360) resolusi yang dilindungi dengan curved Gorilla Glass

Ciri-ciri tambahan yang korang boleh dapat dari Pureview 808 adalah NFC, Wi-Fi, Bluetooth 3.0, USB on the go dan 16 GB onboard storage.

Nokia 808 PureView dijangka akan dijual pada bulan Mei 2012.




Khamis, 23 Februari 2012

Bercuti, sakit kaki & sakit hati....

Ape kena mengena title dengan entry ni... Sebenarnya aku ni kempunan nak gi bercuti tapi belum berkesempatan lagi...Nak jadi cerita dalam-dalam dok kempunan tu, ada la suara lebah dalam minda aku ni dok terngian-ngiang batuk dan menyebakan aku tak fokus time turun tangga kat rumah aku. Oleh sebab itu, aku pun terjatuh la dari tangga tergolek-golek sampai ke bawah menyebabkan kaki aku bengkak...Sekarang ni hati tengah sakit...pasai apa la aku buleh pi dengaq sora lebah yang terbatuk tu.....Hmmm...Adoiyai...

Rabu, 15 Februari 2012

Laa ni sejuk noh...

Awat la laaaa ni sejuk sangat malam2...siang pulak hangat tak sangga. Kalau tidoq malam, nak habaq mai pakai selimut pun dok 'meghekod' lagi...ketaq habih badan... Tapi bila mai siang tu diaaaa hangat...sampai menceghau peluh... Kuasa Allah kannnn...

Kena beringat ya...ayahanda, bonda, kekanda & adinda semua ya...Jaga kesihatan baik-baik...Minum banyak ayaq kosong...supaya kita kekal sihat nak terus bekerja & beribadah.

Saya dok ushar perubahan cuaca ni dari tahun lepaih, dari matahari dok memancar dari sebelah kanan tingkap ofis aku sampai la ke tingkap belakang opis...Amat magic sekali. Kanvas yang Allah lukis mmg 'masterpiece', sapa-sapa pun tak boleh tiru...Bak kata ustaz Azhar Idrus yang ada tanda "made in..." semuanya ada kelemahan tapi ciptaan Allah tak dak "made in ..." hmmm canggih kan?

What say you (~_~)

 

Selasa, 14 Februari 2012

Show to The World That You are Strong


Have you ever think what I'm supposed to do now? Is it the end of my world when everything turn upside down? How do I'll settle all my problem? Am I going to fail....again? All this while I think I do THE BEST in my life but why it ended up like THIS? Do you ever facing those problems?

Well, cheer up pals...It's not the end of your world. It is just a beginning. Allah want us to learn & improve ourselves in His special ways. Allah taught us syllabus in life that never came across our mind. He want us to ask from Him, Allah want us to be close, humble yet obey to what He order.

Hence, you must be strong to face all those tests from Our Lord. After all, we don't know the gift that He'll grant to us... Never let your feeling defeat you... Don't let anybody snatch your dreams...It's yours only. Fight for it & make it come true. My sifu said "don't let lizards around you rob your dreams" and "don't listen to little boy inside you who always whispered & steal your dreams so that you will never achieve success in your life"...Scary isn't it?

So, be resilient...prove to yourself that you can achieve glory in your life. Show to the world that you're strong.

You are rich and successful (^_^)

Isnin, 13 Februari 2012

The Best Lingerie In The Whole Wide World

Have you ever thought that the lingerie which you wear now bring harm to you?  
Think for a moment ... try to look at your nipple, will it stand or fall to the bottom floor? Do your breast align in front respectively or both take a different direction? Are you trying to raise your 'cup size' by using all sorts of cream but did not succeed?

Now, with the discovery of new technology you can settle all those symptoms I mentioned above. With the adoption of as simple as 8 hours wears a day...that was enough to have your body back is formed like a model. You do not need any pills, surgery, medication or cream. Want to know how, contact me for FREE Consultation 017-358 6838 (Faridatul).

Jumaat, 10 Februari 2012

Normal ka aku neh... Haisshh

            Dah berpuluh-puluh tahun aku bernafas di bumi Allah ni...hirup udara yang segar... Ada mak abah & adik beradik yang sayang kat aku...Tapi hidup aku ni masih terasa kurang...Rasa seperti sesuatu yang hilang. Perasaan aku yang gelisah seolah-olah aku ditinggalkan...Rasanya macam aku tengah siap-siap nak kuar, pastu kena tunggu bas, by the time aku sampai kat tempat tu bas berlalu tinggalkan aku, nak kejar tak sempat...Itulah yang aku rasa pada saat & ketika ini...

            Semakin hari rasa tu semakin kuat...buat aku rasa lemas...Awat la mesti ada perasaan yang macam ni padahal aku rasa aku tak pernah kurang orang yang ambil berat kat aku... Normal ka apa yang aku rasa nie???

Retired Young, Retired Rich

My heart is been thinkin' about this for quite sometime...What do u think about this... Yes, absolutely with no doubt at all...everyone would like to live like they want, they want to buy everything (that's include all those gadgets)...motorbike (that's me hahaha) even they was promised to themselves that they never let their parents feels the lacking in their life...

So...what I'm doing now??? Hmm...I also still make a plan toward an action so that everything turn up smoothly...Please pray that I'll be a successful person in the future....Thanx (^_^)

Khamis, 9 Februari 2012

Isn't she pretty???


Rindu Padamu



Telah lama aku berkelana
Mencari makna sebuah cinta
Mengungkap maksud sekuntum rindu
Kasih ini semakin mendalam
Hati berdebar tidak keruan
Aku terlalu rindu padamu

Seandainya dikau di hadapanku
Pasti dapat ku ungkap segala resahku
Aku terlalu ingin bertemu denganmu
Tapi...
Adakah rinduku bersambut jika bersua denganmu

Ya Rasulullah...
Ya Nabi Allah
Ya Habiballah
Aku terlalu ingin bersua denganmu
Aku sangat rindu padamu
Hanya selawat dapat ku kirimkan
Sebagai hadiah sebuah rindu dari umatmu...