Sahabat Maya

Khamis, 8 November 2012

Cinta tak harus memiliki

"Aku tahu cintaku terlalu asing untuk singgah dihatimu, tetapi demi tuhan aku tahu nilai cinta yang Dia kurniakan di hati setiap insan. Andai cintamu bukan untukku...Aku sesekali tidak akan merampasnya
Serahkanlah hati dan cintamu pada yang berhak dan biarlah aku pergi mencari cinta sejati yang telah dijanjikan untukku kiranya ada"

Sumbe
Cinta... perasaan yang Allah kurniakan sebagai satu anugerah kepada tiap-tiap insan di dalam dunia tak kira lelaki mahupun wanita. Semua tak terkecuali dari melalui fasa tersebut samada cepat mahupun lambat.

Cinta sejati adalah cinta tanpa harapkan sekelumit balasan. Kadangkala kita rasa tak boleh nak bercinta atau berkasih sayang tanpa balasan. Tapi cuba renungkan...keluarga, ibu, ayah & sahabat kita. Mereka menyayangi kita tanpa syarat.

Kita selalu mengharapkan perjalanan cinta sentiasa indah namun kekadang ujian & halangan itu tiba tanpa kita undang. Istilah menang atau tewas tak pernah wujud dalam cinta kerana kita mahukan orang yang serasi dengan kita dan bukanlah seseorang yang mahu kita bersaing.

Carilah orang yang sayangi diri kita & bukan orang yang kita sayang.