Sahabat Maya

Khamis, 8 November 2012

To cook or not to cook

Good mornings Bloggians,

Semalam... teringin sangat nak makan megi pastu bila balik keje je terus terjah kedai dekat umah. Beli Mi Sedap perisa kari (best weh). Selalunya aku layan megi tomyam tapi memandangkan dah hampir 6 bulan tak makan megi feel nak makan tu lain macam sikit.

Tetiba teringat adik lelaki aku, dah lama tak rasa masakan dia. Kalau kat umah dialah Master Chef . Dari masakan siam sampai western semua dia pandai. Aku je tak berapa nak pandai sangat masak. Makan tu memang expert le hehehe.Aku teringat masakan paprik & dan tomyam yang sememangnya kalau makan sampai menjilat pinggan. Adikku kalau baca entri ni, ingat-ingatlah kak longmu di sini...