Sahabat Maya

Rabu, 4 Januari 2012

Awak...nak kawan dengan kita tak?


Hari ni...first day sekolah bagi semua kebanyakan negeri di Malaysia...Terasa bahang yang mengujakan walaupun aku ni belum lagi ada anak...ngeh..ngeh..ngeh... Adik-adik aku pulak dok jauh tapi aku tahu depa dah sedia nak memulakan satu detik & azam bagi permulaan tahun 2012. To my youngest sis, I know you're struggling for UPSR this year...Hopefully you'll do the best...I'll support you as best as I can... I pray that you'll succeed along the way.

Bila sebut je pasal sekolah, mesti aku teringat hari pertama jejak kaki gi sekolah...Pikiran time tu 'naif' lagi... bila sebut sekolah ja, mesti teringat kena belajar dalam kelas, cikgu garang-garang...tapi bila masuk ya Allah bestnya... Ramai kengkawan baru...tapi aku pulak mula-mula masuk sekolah 'pesen' pendiam...muka sekupang ja...mana la reti nak making friends...Last-last aku hentam melalak dalam kelas hahaha...kecik2 aku da jadi artis walaupun lagu sepohon kayu tapi aku dapat ramai kawan dengan nyanyian aku yang ala-ala sumbang tu hahaha....

P/S: Tak payahlah aku gi kat sorang demi sorang tanye " Awak, nak kawan ngan kita tak" ngehehehe...

A whole new world

Peeps...


I present to you my favourite song from Aladdin:-
A whole new world...I just love the wording & lyrics for this song...It's make me fly higher and higher...

I can show you the world
Shining, shimmering, splendid
Tell me, princess, now when did
You last let your heart decide?

I can open your eyes
Take you wonder by wonder
Over, sideways and under
On a magic carpet ride

A whole new world
A new fantastic point of view
No one to tell us no
Or where to go
Or say we're only dreaming

A whole new world
A dazzling place I never knew
But when I'm way up here
It's crystal clear
that now I'm in a whole new world with you

Now I'm in a whole new world with you

Unbelievable sights
Indescribable feeling
Soaring, tumbling, freewheeling
Through an endless diamond sky

A whole new world
Don't you dare close your eyes
A hundred thousand things to see
Hold your breath - it gets better
I'm like a shooting star
I've come so far
I can't go back to where I used to be

A whole new world
Every turn a surprise
With new horizons to pursue
Every moment gets better
I'll chase them anywhere
There's time to spare
Let me share this whole new world with you

A whole new world
A whole new world
That's where we'll be
That's where we'll be
A thrilling chase
A wondrous place
For you and me

Selasa, 3 Januari 2012

I want to go to Vietnam

For time being, yes that's the only place that came across my mind. I really want to go there for free...Yes, absolutely free. I want to go to the place that people called it "Shopping Heaven" where every item there is very beautiful especially clothes...Oh my god...I love it.... Spending a holiday with a lot of friends really exciting & fun, of course...I want it....Please I want to go to Vietnam...Can I realizing my dreams & would it become dreams come true....Join me for the next post...(^_^)

Eh ape daa?

Kadang-kadang kepala aku ni "weng" jugak... Semalam aku dok angkut barang-barang pindah umah...tanpa aku sedar, handset aku letak dalam pocket jeans aku...Time aku angkat kotak, handset tu dah keluar sikit dari poket pastu aku tolak balik masuk ke dalam kocek...

Kali ke- 2 aku angkat beg...."plup".... Alamak, handset aku dah terjun ke longkang yang besar itu...Aku hanya mampu melihat dari kejauhan, walau mengalir air mata darah sekalipun...handset tu takkan timbul balik huhuhu
Ape dah jadi? Ayoyo...aku sayang handset tu sangat2, walaupun dia sezaman dengan 33 sekupang tapi dia berjasa....huaaaaa...i want you back....